20140716-184249-67369662.jpg

Op weg naar Cambodja

13 juli – Vandaag verlaten we Vietnam alweer. Met hulp van Thy hebben we plaatsen in twee hopelijk aansluitende bussen weten te reserveren richting de grens. We namen al heel vroeg afscheid van Thy, haar man en de ‘housekeepers’ en stapten in de taxi. De eerste bus bracht ons in een uurtje of drie naar Rach Gia, een vrij grote plaats aan de kust. Daar stapten we in een minibus die ons naar een ander busstation bracht. De bus naar de grensplaats Ha Tien zou klaar moeten staan, maar bleek in plaats van om 12 uur pas om 14 uur te gaan. Met het betere kunst en vliegwerk lukte het toch om in een busje terecht te komen, dat om 12 uur vertrok en er meteen flink de sokken in zette.

Rond 15 uur bereikten we het busstation van Ha Tien. We waren nog niet bij de grens. Het begon te regenen. Taxis waren er niet. De enige mogelijkheid om bij de grens te komen was door achterop een ‘motorbike’ te springen. Zo reden we dus allemaal achterop inclusief bepakking met vier motorbikes naar de grens.
De grens van Vietnam waren we vlot over. Het begon harder te regenen. De grenspost van Cambodja bleek een hutje bemand door een vriendelijke grensbeambte die de visa voor ons ging regelen en ons ondertussen voorzag van wat handige reistips.
Na het invullen van verschillende formulieren en nog wat stempels hier en daar stapten we aan de andere kant van de grens in een voor ons gereedstaande auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>