Expo 2010

We gingen op advies van velen later in de middag naar de Expo omdat het anders te druk zou zijn. Ik denk dat Chinezen een heel ander concept van druk hebben of misschien bestaat het woord helemaal niet.
4 uur kaartjes halen – 5 uur konden we het Expoterrein op. Omdat we in Nederland alleen beelden van de Europese Paviljoens hebben gekregen , liepen we daar ook automatisch heen. Op de foto’s kreeg ik al een kneuterig idee van het nl paviljoen en Lola verwoorrdde het ook direct: “het is hier echt gezellig” ;-) Ook de traditionele Nederlandse handelswaar werden tentoongespreid – van Piet Hein Eek tot stroopwafels. Positive uitzondering hierop waren kleden van Fransje Kiljaars (Annetta!) Ook het paviljoen zelf is qua bouw het summum van jaren 80 architectuur (het ultieme (vredenburgh gevoel zeg maar).

Ok genoeg gezeur – over naar het Britse paviljoen – daar zijn we niet in geweest maar de buitenkant was prachtig – het stekelvarken, allemaal ijzeren stekels met eronderdoor een gang. Gek wel – ik heb van nederland hetgevoel dat we goed zijn in architectuur en de Engelsen niet specifiek. Hier staan ze naast elkaar en (b) lijkt het tegenovergestelde.

Het Russische was prachtig en over het Spaanse konden we niks positiefs verzinnen, maar dat had een andere oorzaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>