Shanghai is groots

Europe eat your heart out. Shanghai is echt mega – modern, groot , nieuw, schoonen groot. Je hebt echt het gevoel dat je in de nieuwe wereld loopt. Amsterdam了而反弹而传统in的密度的乐儿uwenals金额地铁阿里了马鞍路总ziet。 Verd而 enorm veel chinezen。 Dit头儿疼薄弱的同一平台斯特鄂尔多斯。

Dit toetsenbord gaat steeds over in het Chinees. Afijn Mink en ik hebben vandaag tot half 3 geslapen en Lola en Rick zijn treinkaartjes gaan halen voor de reis naar Beijing. Alles was vol dus we gaan met een omweg naar Beijing via Hefei en alles met de slow train. Goed voor de Zen laten we maar zeggen. We vertrekken ook een dag later uit Shanghai maar dat is maar goed ook. 3 dagen hier is echt belachelijk kort. Doordat het zo verschrikkelijk modern is – lijkt er bij de kinderen geen sprake van een culture clash – juist hier kan Lola heerlijk shoppen. ;-)

Ik vind het wel waanzinning hoe mega voorlijk het hier is. Ik had het eigenlijk meer authentiek Chinees verwacht maar ook New York is er ook niks bij. Eindeloos veel wolkenkrabbers en zelf het metronet is helemaal gestyled met kleuren en natuurlijk geen graffiti – dat laat je natuurlijk ook wel uit je hoofd hier – anders krijg je er iets doorheen natuurlijk.

En natuurlijk is overal internet. Lola zit nu te chatten met Lana en Manon in Amsterdam. Mink tekent alleswat hij ziet.

Morgen gaan we eens kijken op de Expo – iets waar de stad heel trots op is. Gaan we dat lelijke nl paviljoen eens bekijken en ik ben benieuwd naar het Engelse.
Trusten
Mieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>